ANKARA / MAMAK - Derbent İmam Hatip Ortaokulu

Derbent İmam Hatip Ortaokulu

Derbent Mah. 1324. Cadde No2
Vizyon
Öğrenci odaklı, bilgiyi kullanabilen, sorgulayan, araştıran ve çok yönlü düşünebilen, girişimci ve sanata değer veren bireyler yetiştiren çağdaş bir okul olmaktır.
Misyon
Kendine güvenen, sorumluluk sahibi, geleceğini planlayabilen, çevreye ve topluma duyarlı, insan sevgisine sahip olan, bilime inanan ve teknolojiyi kullanan, milli ve kültürel değerlere sahip çıkan, Atatürkçü bireyler yetiştirmek için varız .
Başarılar
Güzel Kuran Okuma Yaqrışmasında Ankara 2.liği Resim yarışması 2.liği Şiir Yarışması 1.liği Fen liselerine 2 öğrenci yerleştirme
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
09:15-16:20 Pazartesi 09:15-15:30 Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma
Arapça- İngilizce
Ulaşım
Okulumuzun önünden Tepecik dolmuşları, ego ve halk otobüslerinden 200-221-347 geçmektedir. Bağderesi banliyo istasyonu okulumuzun karşısındadır.
Okulumuza Mamak İlçesi çeşitli mahallelerden servis hizmeti bulunmaktadır.
Derbent Mahallesi 1324. Cadde No:2 Mamak/Ankara
İlçe merkezine 3 km, İl merkezine 6 km mesafededir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda masa tenisi, hentbol, futbol, voleybol, satranç ve izcilik çalışmaları yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak 4004 doğa bilimleri, Tübitak 4006 bilim şenliği ve Bilişimle Üretim projeleri yürütmektedir.
Proje Çalışmaları